Publicat de: realtor | 25/02/2009

Forţarea demisiei este ilegală

Criza financiară îi împinge pe angajatori să forţeze nota pentru a reduce numărul salariaţilor, încălcând astfel legea. Demisia sub ameninţare este o practică frecventă în rândul angajatorilor forţaţi să facă rapid reduceri de personal.

Patronii aleg calea cea mai rapidă de a scăpa de personal şi încearcă să-şi convingă angajaţii să plece singuri, când nu mai pot achita salariile sau orele suplimentare.

Dacă oamenii nu sunt de acord să plece de bunăvoie, se recurge la presiuni. Silviu Bulat, angajat la o fabrică de mobilier, a fost informat de şefi că trebuie să demisioneze. „Ştiam că în acest caz rămâneam fără ajutor de şomaj. Am refuzat”, a spus acesta.

După reclamaţii depuse la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), agresiunile verbale împotriva lui Bulat s-au înmulţit. Acum are un dosar cercetat de o comisie ITM, pentru că angajatorii vor să-l concedieze disciplinar.

„Avem zeci de plângeri ale angajaţilor, potrivit cărora patronii fie nu achită salariile compensatorii, fie recurg la ameninţări pentru a convinge oamenii să demisioneze”, a spus Mihaela Grigoraş, purtător de cuvânt la ITM Timiş.

Capcana patronilor

Cel mai adesea, patronii aleg calea agresiunilor verbale şi în ultimă instanţă le cer angajaţilor să nu se mai prezinte la lucru. „Dacă lipsesc de la lucru timp de trei zile consecutiv, li se va desface disciplinar contractul de muncă şi pierd şomajul”, a spus Ştefan Gogoşanu, preşedintele Cartel Alfa în Timiş.


Teama de a anunţa disponibilizări colective şi de a pierde încrederea clienţilor contribuie şi ea la concedierile abuzive iniţiate de patroni.

„Angajatorii trebuie să se consulte cu sindicatul sau cu reprezentanţii angajaţilor şi să le comunice acestora toate informaţiile referitoare la disponibilizări”, a spus Ştefan Erdely, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş.

„Angajatorii trebuie să ştie că statul plăteşte şomajul oamenilor disponibilizaţi”, a adăugat Erdely. Specialiştii îi îndrumă pe angajaţi să nu cedeze presiunilor făcute de patroni şi să recurgă chiar la justiţie dacă este cazul. Reclamaţiile la ITM sunt controlate de inspectori, dar ameninţările sunt greu de demonstrat.

Specialiştii în Dreptul Muncii spun că ultima soluţie în cazul abuzurilor este aducerea angajatorilor în faţa instanţei. Cei care sunt concediaţi trebuie să se adreseze imediat reprezentanţilor AJOFM pentru a-şi putea găsi cât mai repede un job nou din baza de date existentă la această instituţie.

Sursa: Adevarul

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: