Publicat de: realtor | 25/02/2009

Tranzactiile imobiliare au scazut de peste cinci ori

Cat de serios este impasul pietei imobiliare? in Timis, numarul tranzactiilor de case, apartamente si terenuri a scazut de-a dreptul dramatic, de un an incoace.

Barometrul care arata cu destul de multa precizie acest lucru il constituie intabularile, inscrierile provizorii si eliberarile de extrase de carte funciara pentru autentificare. Astfel, in cursul lunii ianuarie a acestui an, Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara a eliberat doar 632 extrase CF pentru autentificare, acestea fiind documente utilizate de catre notarii publici la perfectarea tranzactiilor. Comparatia cu prima luna a anului trecut, cand au fost emise 3 348 de extrase de autentificare, ne arata o scadere de peste 5,2 ori a eliberarii de astfel de documente! Blocajul imobiliar instalat inca din vara anului trecut s-a acutizat, dar in decembrie 2008, cand numarul extraselor de autentificare eliberate de OCPI Timis a fost de 1 364, situatia era, totusi, incomparabil mai buna decat luna trecuta.

De asemenea, inscrierile in cartea funciara au fost in ianuarie in cadere libera, fiind inregistrate doar 612 asemenea operatiuni,  dupa ce in aceeasi luna din 2008 au fost inscrise in cartea funciara, in judetul nostru, 2 912 inscrieri de drepturi de properietate sau dezmembraminte. in decembrie anul trecut, numarul intabularilor si inscrierilor de proprietati a fost de 1 792, adica de aproape trei ori mai mare decat in ianuarie 2009. Trebuie spus ca cifrele amintite nu reprezinta numarul total al tranzactiilor, ilustrand insa o parte a unor operatiuni mai complexe care se pot finaliza sau nu cu vanzari-cumparari de case, apartamente la bloc, terenuri, spatii comerciale, capacitati industriale etc. Totodata, e de amintit ca in mod traditional primele luni ale anului se fac mai putine tranzactii imobiliare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: