Publicat de: realtor | 04/03/2009

Spaţiile centrale din Timisoara rămân goale

Birourile şi vitrinele se golesc, de la o zi la alta, din cauza firmelor care nu îşi mai permit chirii mari în zone centrale. Piaţa spaţiilor comerciale este în stand-by. Preţurile au scăzut, iar chiriaşii aşteaptă oferte şi mai avantajoase.

Vitrinele care afişau produse de lux în centrul oraşului, restaurantele cu meniuri scumpe dar şi spaţiile de birouri, care se închiriau în trecut imediat, au rămas acum goale. Vitrinele mai poartă acum doar afişe înscripţionate „De închiriat”. Piaţa Victoriei se goleşte treptat, iar managerii încep să se orienteze spre spaţii mai mici, pentru a reduce cheltuielile.

Băncile rezistă

Singurele care nu dau semne de plecare sunt sediile băncilor, rămase încă pe toate arterele capitalei Banatului. Chiriile din Timişoara s-au ieftinit în ultimele luni cu 3-4 euro pe metru pătrat, atât în cazul spaţiilor comerciale, cât şi al birourilor.

„Preţurile scad la fel de mult în toate zonele din Timişoara. Cele mai mari reduceri sunt de patru euro pe metrul pătrat”, a spus Puiu Bălan, de la Agenţia Sedako. În cazul Pieţei Victoria, chiria pentru un metru pătrat de spaţiu comercial variază între 70 şi 80 de euro lunar, iar în Piaţa Unirii, între 22 şi 30 de euro lunar, dacă locaţiile oferă vitrină spre stradă şi facilităţi superioare.

Zonele ieftine

Cele mai ieftine spaţii comerciale sunt cele de pe bulevardul Cetăţii, care ajung la 8 euro lunar. Tot aici s-au ieftinit şi spaţiile destinate birourilor. Chiriile acestora au scăzut de la 15 euro plus TVA, la 11 euro plus TVA. La fel se întâmplă şi în cazul birourilor din zona Popa Şapcă, al căror preţ a coborât de la 12, la 9 euro lunar.

Cei care doresc birouri în Centrul Timişoarei trebuie să se mulţumească doar cu apartamentele din blocuri, întrucât în Piaţa Victoriei nu există clădiri destinate acestora. În acest caz, un metru pătrat închiriat costă 25 de euro lunar. Clădiri din 2008, amenajate modern, dotate cu video interfon şi situate în zone care promit vad bogat de trecători se închiriază cu 35 de euro pe metru pătrat lunar.

Cei care doresc să profite de preţurile mici pot închiria un birou modern la un preţ mediu de 200 de euro lunar. În timp ce preţurile apartamentelor cad simţitor, proprietarii spaţiilor comerciale nu reduc preţurile cu mai mult de 20 de procente. „Se optează pentru renegocierea contractelor cu 15-20 la sută, dar numai în cazul chiriaşilor reprezentaţi de companii solide, care vor contracte pe 4-5 ani”, a mai spus Puiu Bălan.

Chirii lunare

Spaţii comerciale

Piaţa Operei    70-80  euro/mp
Piaţa Unirii    22-30  euro/mp
Zona Cetăţii    8 euro/mp

Birouri

Popa Şapcă    9 euro/mp
Cetăţii    11 euro/mp
Central    25 euro/mp

Sursa: Adevarul

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: