Publicat de: realtor | 06/03/2009

Locuitorii din Banat sunt fruntaşi la credite restante

CRIZĂ: Timişorenii sunt pe locul doi la restanţele în lei, după locuitorii din Bucureşti

Majoritatea împrumuturilor solicitate de bănăţeni au fost pentru achiziţii imobiliare.

Dacă doar cu o lună în urmă statisticile îi plasau pe timişenii pe locul trei la nivel naţional în topul restanţierilor la credite, Banca Naţională a României a dat publicităţii recent un raport conform căruia timişorenii au întrecut Braşovul şi sunt pe locul al doilea, după Bucureşti.

La finele lunii ianuarie, locuitorii din Timiş înregistraseră restanţe de peste 93 de milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor au fost împrumutaţi pentru cumpărarea de locuinţe, la care s-au adăugat credite pentru consum. Suma totală a creditelor în lei contractate de timişoreni se ridică la peste 2,6 miliarde de lei. Această valoare plasează Timişul pe locul al cincilea în topul naţional al creditelor în lei, după Bucureşti, Constanţa, Cluj, Braşov şi Timiş.

Arădenii sunt în top
În Banat, judeţul Timiş e pe primul loc la credite restante în lei, urmat de Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin. Locuitorii din Caraş-Severin au restanţe de peste 22 de milioane de lei, în timp ce în Arad restanţele se ridică la aproape 43 de milioane de lei. Hunedorenii sunt şi ei în topul restanţierilor, cu aproape 50 de milioane de lei. Dacă ne referim la împrumuturile făcute în valută, pe primul loc în Banat sunt tot timişorenii. Ei au împrumutat peste 5 miliarde de euro şi sunt restanţi cu 54 de milioane. Arădenii au şi ei restanţe în valoare de 30 milioane de euro, în timp ce hunedorenii au de dat aproape 8,5 milioane de euro.
Locuitorii din Hunedoara au credite restante în valoare de peste 7 milioane de euro. Dacă vorbim de creditele în lei, fruntaşii la restanţe sunt bucureştenii, cu aproape 450 de milioane de lei. La polul opus, judeţele ale căror restanţe în lei scad sub 20 de milioane sunt Botoşani, Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Gorj, Satu Mare, Teleorman, Tulcea şi Vrancea.

Datorie
Suma  creditelor în lei contractate de timişoreni se ridică la peste 2,6 miliarde de lei

Sursa: Adevarul


Răspunsuri

  1. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.


Lasă un comentariu

Categorii