Publicat de: realtor | 12/03/2009

Piaţa imobiliară timişoreană e dominată de prudenţă şi stagnare

Criza financiară şi economică au afectat inevitabil şi piaţa imobiliară timişoreană. Segmentele de piaţă cele mai afectate au fost cele industriale, logistic şi de depozitare, urmate de segmentul de retail. Deci, exact zonele direct afectate de situaţia economică.

Timişoara se confruntă în ultima perioadă cu numeroase cazuri de spaţii comerciale centrale rămase fără chiriaşi, am aflat de la Puiu Bălan, director al departamentului de închirieri al societăţii imobiliare timişorene Sedako. Pe lista spaţiilor rămase fără chiriaşi se numără cel ocupat de Flanco pe bulevardul Republicii, spaţul care era ocupat de Altex în magazinul Materna sau cel al Domo din Piaţa Maria. Se poate observa că principalii chiriaşi care au renunţat la spaţiile centrale sunt cei din domeniul electronicelor şi electrocasnicelor, strategia adoptată de aceştia are acum în vedere relocarea în principalii poli comericiali de gen mall şi hypermarket. Se pare că una dintre problemele care duc la menţinerea acestor spaţii neînchiriate se referă la chiria mare solicitată de proprietari. „Nimeni nu ştie cât să cedeze la preţ, cât va putea să-şi permită”, a mai declarat Puiu Bălan.

Pe domeniul rezidenţial, dezvoltatorii scad preţurile

Situaţia pe piaţa rezidenţială este ceva mai stabilă decât cea a spaţiilor comerciale sau industriale. Posibilii clienţi sunt destul de puţin dispuşi să investească un prim avans într-un apartament aflat în construcţie într-un ansamblu nou. Dezvoltatorii imobiliari au ajuns să scadă preţurile noilor apartamente cu până la 30%. Dacă la începutul anului 2009 apartamentele cu trei camere erau disponibile la un preţ de aproape 91.000 de euro, în luna februarie au scăzut la 88.500 de euro, nivel similar cu cel din februarie 2008, mai arată datele Sedako.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: