Publicat de: realtor | 27/03/2009

Bănăţenii cu bani construiesc mai ieftin

Importatorii au redus foarte mult costurile materialelor de construcţie. Noile structuri aduse în premieră în ţară sunt rezistente şi promit economii la cheltuielile de întreţinere.

Cele mai căutate materiale de construcţie din Vest sunt cărămizile livrate direct de producătorii sârbi, blocurile izolante, cu polistiren încorporat sau lemnul de calitate.

Producătorii oferă tot mai multe structuri complexe, care îmbină betonul cu materialele izolante şi care permit economisirea de bani destinaţi încălzirii.

Preţurile materialelor au scăzut şi cu 30 de procente în ultimele patru luni, iar cei care aleg să construiască în această perioadă pot beneficia de reduceri substanţiale, întrucât pe timp de criză totul este negociabil.

Expoziţie de tehnologii

La expoziţia „PRO DOMO Construct”, organizată de Camera de Comerţ Timişoara la Centrul de Afaceri au venit 80 de firme, care s-au întrecut în a-i convinge pe bănăţeni să-şi investească banii în construcţii noi.

Cele mai ieftine oferte pornesc de la 30.000 de euro, pentru o casă cu mansardă de 150 de metri pătraţi. În această sumă directorii de firme de construcţii asigură ridicarea locuinţei cu structuri din polistiren, în interiorul căruia se toarnă armătura, fără a mai fi nevoie de tencuială suplimentară.

Blocurile ceramice fabricate în Serbia sunt mai ieftine cu 20 de procente faţă de cele comercializate în România, dar cumpărătorii trebuie să ţină cont de costurile aferente transportului materialelor, care aduc costuri suplimentare.

Finisaje rezistente

În privinţa finisajelor, tencuielile decorative şi vopselele sunt tot mai rezistente, iar importatorii garantează culori perfecte pentru cel puţin cinci ani.

Cele mai moderne pavaje sunt realizate din piatră naturală, în combinaţie cu marmură şi sticlă, şi asigură antiderapanţă şi căldură, în constrast cu clasica gresie.

Pentru montarea lor, însă, constructorii trebuie să aştepte temperaturi mai ridicate, întrucât materialele necesită cel puţin 18 grade Celsius.

Cei care au visat întreaga viaţă la o casă cu piscină, pot profita de preţuri mult scăzute pentru realizarea micilor oaze de relaxare. Cea mai ieftină piscină prezentată la târgul de la Timişoara costă 6.000 de euro, la care se adaugă 2.500 de euro.

Cel mai inteligent lucru pentru oamenii cu bani este să construiască
Nicolae Ţăran
Analist


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: