Publicat de: realtor | 11/08/2009

Se termina lucrarile la Timisoara-Lugoj in aceasta toamna?

DN6 Timisoara – Lugoj este intr-un continuu santier de vreo cinci – sase ani. S-au tot schimbat guverne, s-au tot facut promisiuni, s-au perindat tot felul de ministri pe aici, iar acest drum este inca in reparatii. Nu demult, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, spunea despre acest tronson ca este „rusinea ministerului” pe care il conduce, cerandu-si totodata, scuze de la soferii care sunt nevoiti sa treaca pe aici si care, pe buna dreptate, injura.

timisoara lugoj24_b

Pe timpul zilei, atunci cand muncitorii sunt prezenti pe DN6, soferii sunt opriti la „semafoarele” improvizate de muncitori. Pe timpul noptii, situatia se schimba radical. Soferii se strecoara cum pot printre utilajele lasate pe drumuri, printre gropile de pe traseu, acolo unde inca nu s-a ajuns cu asfaltarea, sau trec printre fel de fel de obstacole.

In acest moment, pe drum sunt trei mari puncte de lucru, dar si nenumarate „semafoare”. Astfel, se lucreaza la Izvin, la Costei si la Sustra.

Liderii judetului ne promit ca lucrarile vor fi finalizate in toamna acestui an, in noiembrie. Mai mult, ministrul Radu Berceanu spunea, la Timisoara, ca acest drum constituie o prioritate pentru ministerul pe care in conduce. „Urmeaza sa se vina cu un strat de uzura si apoi este gata drumul”, a declarat, optimist, Adam Craciunescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis. Valoarea contractului pentru acest drum este de 30 224 611 euro, pret care nu include TVA. Lucrarile se desfasoara pe un sector de 52,2 kilometri, iar termenul de finalizare (in acte) este 18 octombrie 2009.

timisoara lugoj20_b

Acum, lucrarile sunt finalizate in proportie de peste 60%, conform Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara. Lucrarile de reabilitare a drumului au intarziat din cauza ca primul contract, semnat cu o firma greceasca, a fost reziliat. Intre timp, s-a gasit o alta firma cu  care s-a semnat un nou contract in ianuarie 2008.

Soferii, care doresc sa ocoleasca lucrarile de pe DN6 si care doresc sa ajunga la Lugoj fara sa fie opriti in trafic de muncitorii de la drumuri, sunt sfatuiti sa aleaga varianta prin Buzias.
Drumul nu este intr-o stare exceptionala, dar macar nu sunt lucrari pe aceasta varianta. Cel putin deocamdata pentru ca liderii Consiliului Judetean Timis se pregatesc sa reabiliteze si acest drum, imediat dupa ce DN6 va fi in sfarsit finalizat.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: