Publicat de: realtor | 19/09/2009

Ion Tiriac: Sa facem autostrazi, chiar daca injumatatim salariile

Autostrazile ar trebui sa fie prioritatea Romaniei, chiar si cu riscul injumatatirii salariilor, este de parere unul dintre cei mai bogati romani, cunoscutul om de afaceri Ion Tiriac.

ion_tiriac„Eu stiam ca domnul Berceanu a spus, in urma cu cateva luni, ca da drumul la autostrazi, cu orice risc. Si, dupa parerea mea necalificata, ar trebui sa dea drumul chiar cu riscul sa injumatateasca salariile, pentru ca, daca nu da drumul, o sa traim cu jumatatile astea de salarii inca 20 de ani. Fara infrastructura, tara asta moare in viitor”, spune Ion Tiriac.

Magnatul spune si de ce si-a facut planul de afaceri pentru 2010 la un curs de 4,5 lei pentru un euro si sustine ca Romania va iesi din recesiune „exact la un an si un sfert dupa Statele Unite”.

Recent, Ion Tiriac a spus ca economia romaneasca nu isi va reveni atata timp cat marile companii nu vor putea sa faca profit.

„Eu sunt probabil cel mai mare platitor de taxe din tara asta, dar anul asta nu am platit nici jumate din ce plateam pentru ca nu am profit”, a afirmat omul de afaceri.

„Sunt sute si sute de mari intreprinderi care nu sunt in stare sa o faca si dau faliment. Dupa care se produce aceeasi roata. Nu mai platesc dari la stat pentru ca nu mai au de unde. Cineva mai inteligent ca mine ar trebui sa opreasca aceasta morisca”, a adaugat Ion Tiriac.

Cu toate greutatile prin care trecem, Ion Tiriac sustine ca tara noastra a scapat usor: „Noi inca avem noroc pentru ca am cazut de la etajul 1. Dar Spania a cazut de la etajul 70. Ei au 20% somaj”.

De asemenea, Ion Tiriac sustinea, recent, ca economia romaneasca nu va iesi din criza mai devreme de finele anului 2010. „Cel mai probabil, economia Romaniei isi va reveni la finele anului viitor”, a spus Tiriac.

El a mai explicat ca, in ciuda scaderii de acum a consumului, romanii nu trebuie sa se astepte la preturi mai mici in 2010, ci dimpotriva.


Lasă un comentariu

Categorii