Publicat de: realtor | 04/10/2009

Au scazut dramatic tranzactiile cu terenuri in Timis

Aproape ca nu este sector din economie care sa nu fi fost afectat de criza financiara, efectele negative ale acesteia resimtindu-se si in domeniul tranzactiilor cu terenuri. Pana in anul 2008, cum economia „duduia“, dupa spusele cuiva, tot asa crestea si numarul de tranzactii cu terenuri, mai precis, suprafete mari de pamant erau scoase din circuitul agricol fie pentru a fi vandut, fie pentru a ridica constructii in zone rezidentiale sau locuinte individuale, fie pentru a dezvolta vreo afacere.

terenuri de vanzare_b

Dar odata cu recesiunea, multe afaceri s-au ruinat, valoarea terenurilor a mai scazut, la fel si veniturile unora, asa ca si tranzactiile s-au mai imputinat. Potrivit situatiei statistice prezentate de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Timis, in perioada ianuarie – august 2009, in judetul Timis, au fost scoase din circuitul agricol peste 400 hectare de teren, cele mai numeroase solicitari fiind inregistrate in localitatile: Mosnita Noua – 122,31 ha; Sacalaz – 44,43 ha; Dumbravita – 41,97 ha; Ghiroda – 31,95 ha; Giarmata – 26 ha; Giroc – 23,09 ha; Sanandrei – 19,09 ha; sag – 5,37 ha.

E adevarat ca pana la finele anului au mai ramas trei luni, insa numarul de solicitari nu ar mai putea creste cu mult. in 2008, in judetul nostru au fost scoase din circuitul agricol peste 1250 de hectare. Localitatile cu cele mai mari suprafete scoase din circuitul agricol au fost Cheveres si Sanandrei, cu peste 400, respectiv peste 190 de hectare.

Singura crestere in raport cu anul 2008 s-a consemnat in privinta numarului de solicitari vizand scoaterile din circuitul agricol la nivelul municipiului Timisoara. in perioada ianuarie – august 2009 au fost scoase din circuitul agricol 44,74 ha, pe cand anul trecut, suprafata scoasa din circuitul agricol in oras a fost de peste 23 de hectare.

terenuri de vanzare 2_b

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: