Publicat de: realtor | 19/10/2009

Inca mai scad preturile la case si apartamente in Timisoara

Preturile cerute pentru apartamente, cat si cele platite efectiv, s-au redus semnificativ fata de inceputul anului si continua sa scada la Timisoara. Tendinta este aceeasi in cele mai mari orase din Romania, cu exceptia municipiului Cluj-Napoca, conform analizei http://www.imobiliare.ro cu privire la dinamica preturilor de strigare la apartamentele vechi cu doua si trei camere, in trimestrul trei 2009.

ziarapartamentimobili_1_b

Mai mult, sunt suficiente motive pentru a ne astepta in continuare la scaderi, mai ales la apartamentele vechi. In ciuda primelor semne de revenire, sub influenta programului Prima Casa, proprietarii si agentiile imobiliare se asteapta la mentinerea trendului descendent.

In Timisoara, preturile cerute pentru apartamentele vechi cu doua camere au continuat sa scada constant pe parcursul trimestrului trei, apropiindu-se la finalul intervalului de pragul psihologic de 1.000 euro/mp. Astfel, pretul mediu de strigare a scazut de la 60.000 euro (1.107 euro/mp), valoare inregistrata la inceputul lunii iulie, pana la 54.313 euro (1.017 euro/mp), la sfarsitul intervalului analizat. In zonele Bucovina, Girocului, Steaua sau Aradului, exista oferte garantate de agentiile imobiliare sub pretul mediu.

Si in cazul apartamentelor vechi cu trei camere, se observa acelasi trend de scadere. La sfarsitul lunii septembrie, o astfel de proprietate era scoasa in piata pentru un pret mediu de 68.936 euro (960 euro/mp), cu peste 6.000 de euro mai putin decat la inceputul lunii iulie cand pentru acelasi tip de imobil, proprietarii si agentiile imobiliare solicitau 74.970 euro (1.037 euro/mp).

In prezent, din cauza lipsei unei mase critice de cumparatori cu potential de finantare, nivelul asteptarilor proprietarilor poate scadea in continuare. „Si in trimestrul trei, trendul de scadere a fost resimtit in orasele analizate, inclusiv in Timisoara. Prima Casa nu a impulsionat vanzarile, iar rezultatele nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor proprietarilor si agentiilor imobiliare. in conditiile in care cererea ramane mica, celor care sunt presati sa vanda nu le ramane decat sa scada preturile in continuare. Mai devreme sau mai tarziu, proprietarii isi vor da seama ca nu are sens sa astepte prea mult si vor duce preturile acolo unde exista cerere.”, sustine Adrian Erimescu, directorul general http://www.imobiliare.ro.

grafic-1_b

grafic-2_b

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: