Publicat de: realtor | 17/01/2010

Autorităţile pregătesc extinderea şi modernizarea bulevardului Sudului

Primăria Timişoara pregăteşte modernizarea şi extinderea bulevardului Sudului, un proiect anunţat de multă vreme. Pentru început, consilierii locali vor supune la vot, în următorul plen, studiul de fezabilitate pentru această investiţie. Totul depinde însă de buget.

Autorităţile pregătesc extinderea şi modernizarea bulevardului Sudului

Direcţia de Drumuri şi Transporturi din cadrul municipalităţii are în programul de investiţii pe anul 2010 şi modernizarea şi extinderea bulevardului Sudului. Acesta este delimitat de străzile Dr. Aurel Podeanu, spre nord, şi Musicescu, spre sud. „Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie în partea de sud a municipiului este necesară realizarea unei legături directe între zona Soarelui şi străzile Dr. Aurel Podeanu, Cerna şi Aleea Ripensia. Prin realizarea acestei legături se va descongestiona traficul din zona Spitalului Judeţean şi se va asigura totodată şi accesul la bazele sportive din zona stadionului Dan Păltinişanu”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre a cărui aprobare va fi supusă la vot în şedinţa de consiliu de la finele lunii, semnat de şeful Direcţiei de Drumuri, Culiţă Chiş. În proiect se vorbeşte şi despre necesitatea achiziţionării unei suprafeţe de teren de 20.300 de metri pătraţi, pentru realizarea acestor lucrări.

Studiul de fezabilitate a fost realizat de SC Path’s Rout SRL. Modernizarea şi extinderea bulevardului Sudului este estimată, conform devizului general al investiţiei, la 13.787.180 euro, iar durata de execuţie a lucrărilor la 12 luni. Primăria Timişoara are în plan în acest an şi modernizarea şi în unele cazuri extinderea la patru benzi şi a altor bulevarde din oraş, pentru unele au fost deja aprobate studii de fezabilitate sau sunt în lucru, dar rămâne de văzut cum va arăta bugetul pe 2010. Lipsa banilor ar putea duce la amânarea acestor lucrări, deşi propuse spre modernizare sunt, printre altele, şi strada Lidia, Calea Torontalului, bulevardul Constantin Brâncoveanu şi strada Cloşca. Principala prioritate a autorităţilor locale va fi însă finalizarea lucrărilor de reabilitare la pasajul din Calea Şagului în acest an.


Responses

  1. […] Articol Imobiliare Timisoara – stiri si noutati imobiliare din Timisoara » imobiliare timisoara […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: