Publicat de: realtor | 28/07/2009

CJT şi primăria au dispute pe viitoarele parcări din centru Timisoarei

Consiliul Judeţean şi Primăria Timişoara se bat pe… parcări. Prezentarea proiectului de reabilitare a centrului oraşului, realizată în ultimul plen al CJT, a scos la iveală o surpriză pentru consilierii judeţeni.

CJT şi primăria au dispute pe viitoarele parcări din centru

Proiectul realizat de arhitecţii Vlad Gaivoronski şi Ioan Andreescu includea şi realizarea unei imense parcări subterane, exact sub zona de promenadă din Piaţa Victoriei. Ideea acestei parcări i-a contrariat destul de mult pe aleşii judeţului. Aceasta, deoarece CJT are un proiect asemănător, aflat la doar câţiva metri distanţă de centru. Pe locul fostului Comandament Militar Judeţean (CMJ), locaţie trecută în administrarea CJT, se doreşte realizarea unui proiect complex care va include, tot sub nivelul străzii, o parcare subterană cu câteva nivele. Aceasta ar urma să fie legată de două locaţii similare, de viitoare parcări, tot subterane, situate de o parte şi de alta a actualei curţi a CMJ, în curtea Iprotim şi în zona unde se află parcarea hotelului Timişoara.

Iniţiativa de revitalizare a CMJ este una mai complexă şi mai include şi construcţia unei noi clădiri care va găzdui teatrul Merlin, Biblioteca Judeţeană şi o serie de birouri. Proiectul a fost deja depus spre avizare la Consiliul Local Timişoara dar încă nu a fost primit nici un răspuns. Aleşii judeţeni au remarcat imediat existenţa parcării imaginare din planşele arhitectonice ale centrului reabilitat. Normal, varianta parcării de sub Piaţa Victoriei nu a fost una plăcută pentru consilieri, în final e vorba de mulţi bani care ar intra în buzunarul CJT sau al Primăriei Timişoara.

„Salvarea” a venit chiar de la autorul proiectului, Vlad Gaivoronski, el a anunţat că proiectul parcării subterane de sub centru e destul de greu de realizat. Pentru a mai calma spiritele, reprezentanta primăriei, Aura Junie, a solicitat primirea unei fişe cu proiectul parcărilor CJT – Iprotim – Hotel Timişoara, spunând că… nu ştia de acesta.


Lasă un comentariu

Categorii